Είναι του δρόμου η χαρά. *

      Άκουγα τις ιστορίες από τους φίλους και τους παρατηρούσα να μιλούν με ενθουσιασμό. Οι πιο έμπειροι το προσμένουν σαν το πιστό ραντεβού της χρονιάς και ταυτόχρονα το αντιμετωπίζουν σαν τελετουργία. Εκείνοι που δε γνωρίζουν, αλλά θέλουν να μάθουν, προετοιμάζονται για να ζήσουν τη διαδρομή και να επιβεβαιώσουν τις γλαφυρές διηγήσεις ή απλώςΣυνεχίστε νὰ διαβάζετε “Είναι του δρόμου η χαρά. *”

Έργα τέχνης, να τα φοράς!

Μεταποιημένο πουκάμισο εμπνευσμένο από το έργο τέχνης The Great Wave off Kanagawa  Hokusai, 1830 – 1831          Πολλές φορές, τα έργα τέχνης έχουν γίνει, μέσω αντιγραφών και επεξεργασίας, προϊόντα καθημερινής χρήσης – μολύβια, κούπες, πιάτα, τετράδια ή ακόμα και πορτοφόλια – για να μας θυμίζουν το πρωτότυπο ή απλά να ομορφαίνουν τις στιγμές μας. Φανταστείτε, τώρα, ναΣυνεχίστε νὰ διαβάζετε “Έργα τέχνης, να τα φοράς!”

Καμβάδες σε τέσσερις τροχούς.

Pranita Kocharekar, You&I.                  Στη Μουμπάι (γνωστή ως Βομβάη μέχρι το 1995), το ταξί είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα μεταφοράς.  Η λειτουργικότητα είναι σαφώς το βασικότερο κριτήριο για την εξυπηρέτηση του κοινού, μα ο Sanket Avlani και η ομάδα του αναζητούσαν κάτι περισσότερο και, έτσι, δημιούργησαν το  Taxi Fabric.     ΠρόκειταιΣυνεχίστε νὰ διαβάζετε “Καμβάδες σε τέσσερις τροχούς.”

Ο Alex Honnold δεν είναι μόνος.

      O Alex Honnold δεν είναι μόνος και ας είναι συνηθισμένος να επιδίδεται στην ελεύθερη μοναχική αναρρίχηση χωρίς μποντριέ ή κάποιον άλλο προστατευτικό εξοπλισμό (free soloing). Κατάγεται από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας και ξεκίνησε την αναρρίχηση στην ηλικία των έντεκα. Στην πορεία, άρχισε να σπουδάζει Μηχανική στο Μπέρκλεϊ, αλλά γύρω στα δεκαεννιά αποφασίζει ναΣυνεχίστε νὰ διαβάζετε “Ο Alex Honnold δεν είναι μόνος.”

Τρίτη Δημοτικού*.

stefanos rokos, Ακραίες Καταστάσεις, 2004       Μέσα σε λίγες λέξεις τόσα πολλά ειπωμένα, μέσα σε λίγες λέξεις όλη η ζωή. Αλήθεια σκληρή και τρυφερή ταυτόχρονα. Η επιστροφή στην παιδική ηλικία, η χωρίς αποφυγή “γνώση” της ενηλικίωσης, το μέλλον και το παρελθόν, το τώρα (;) στις ανάσες ανάμεσα στα γράμματα. Τίποτα άλλο, όλα εδώ, Συνεχίστε νὰ διαβάζετε “Τρίτη Δημοτικού*.”