Έρημος στο μέσο του πλήθους.

  Over the Town Marc Chagall 1918 Από το σημείο όπου ο κεντρικός δρόμος, λίγα στάδια έξω από την Ιερουσαλήμ, διακλαδιζόταν, ένα τμήμα του προς τη Βηρσαβεέ, κι ετούτο προς τη Βηθλεέμ, ήταν σαν να είχε ο κόσμος μαζευτεί, αναδιπλωθεί στον εαυτό του, αν μπορούσε να αναπαρασταθεί ο κόσμος με έναν άνθρωπο θα λέγαμε ότιΣυνεχίστε νὰ διαβάζετε “Έρημος στο μέσο του πλήθους.”

Ετούτοι οι Ατρείδες τη δριμεία μοίρα τους εξέθεσαν στο θέατρο Βαφείον.

της Βασιλικής Σπύρου Ετούτοι οι Ατρείδες τη δριμεία μοίρα τους εξέθεσαν στο θέατρο Βαφείον.Ιούλιος αθηναϊκός, πίσω από τις γραμμές του τρένου στο Βοτανικό, μια παράσταση που κύκλωσαν αμέτρητοι θεατές στην πρεμιέρα της. Ατρείδες. Μια αίθουσα ολόμαυρη, με τους ήρωες να σχηματοποιούν το τοπίο με το λόγο, με τη χροιά της φωνής να κατασκευάζουν τον περιβάλλονταΣυνεχίστε νὰ διαβάζετε “Ετούτοι οι Ατρείδες τη δριμεία μοίρα τους εξέθεσαν στο θέατρο Βαφείον.”

Ο σπόρος της αδελφοσύνης.

Μανταρίνια Tanjerines / Mandariniid (Εσθονία, 2013) Σκηνοθεσία: Zάζα Ουρουσάντζε Ο Εσθονός Ίβο επιμένει να ζει σχεδόν μόνος στο εγκαταλειμμένο από τον πόλεμο χωριό του. Η ιστορική στιγμή που επιλέγει ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ζάζα Ουρουσάντζε για να μιλήσει για διαχρονικά ζητήματα – ο πόλεμος, η ειρήνη, η επιβίωση – δεν είναι τυχαία. Το 1992 μαίνεται οΣυνεχίστε νὰ διαβάζετε “Ο σπόρος της αδελφοσύνης.”